• Aparatură de laborator
  • Aparatură de laborator

Eşti aici

FARINOGRAF – TS BRABENDER

Descriere

Metoda standardizata international de testare a calității făinii

Descriere generala:

Beneficiați de experiența noastră îndelungată în domeniul testării făinii și folosiți avantajele Farinograf Brabender.

Manevrare ușoară, fiabilitate și obiectivitate și reproductibilitatea rezultateor au făcut instrumentul cel mai des folosit pentru determinarea absorbției apei și caracteristicile de amestecare ale grâului și făinii de secară. 

Principiul de lucru:

Principiul de functionare a aparatului se bazeaza pe inregistrarea rezistentei opusa de aluat in timpul framintarii.

Fazele de lucru la farinograf sunt urmatoarele:

  • stabilirea capacitatii de hidratare
  • inregistrarea curbei farinografice
  • interpretarea  curbei – curba obtinuta se interpreteaza cu ajutorul softului ce ruleaza sub Windows

Avantaje:

  • Carcasă compactă cu cerințele reduse de spațiu
  • Plug & Play: gata de utilizare
  • Design modular, ecran tactil disponibil optional
  • Browser bazat pe software MetaBridge cu mai multe caracteristici pentru utilizare simpla și rezultate precise
  • Acces multiplu: Urmărirea testelor prin mai multe dispozitive la un moment dat

Evaluarea curbei farinografice permite stabilirea urmatorilor factori:

  • capacitate de hidratare, în %
  • dezvoltarea aluatului, în min
  • stabilitatea aluatului, în min
  • elasticitatea aluatului, în unităţi Brabender (U.B.)
  • înmuierea aluatului, în unităţi Brabender (U.B.)
  • puterea făinii

Farinograma

Farinograma arată caracteristicile de calitate a făinii analizate.

Absorbtia apei:

Cu cât o făină poate absorbi mai multă apă la o consistență certă de a aluat, cu atât este mai mare randamentul aluatului pe sac de făină.

  • Pret mai mare la faina datorita absorbtiei optime a apei
  • Economie de timp în producție datorită absorbției constante a apei

Timp de dezvoltare al aluatului:

Timp optim de amestecare pentru optim aluaturi.

  • Timpul de amestecare cel mai eficient și setări
  • Asigurarea unui produs stabil calitate prin identificarea diferitelor dimensiunile particulelor sau deteriorarea amidonului

Stabilitate:

Cu cât stabilitatea este mai lungă, cu atât este mai mare toleranta la fermentatie si cu atât sunt mai mari forţele necesare pentru amestecarea.

  • Determinarea celor mai profitabile aplicație cu informații asupra proprietăților glutenul continut in aluat

Gradul de înmuiere:

Cu cât slăbirea apare mai devreme, cu atât fermentaţia este mai scurtă.

Farinograph Quality Number (FQZ): Cu cât FQZ este mai mare, cu atât este mai puternica făina.

Conform cu urmatoarele standarde:

  • ICC-Standard No. 115/1
  • AACC Method No. 54-21.02
  • AACC Method No. 38-20.01
  • ISO 5530-1

Specificatii tehnice:

                   

Caracteristi  tehnice

Farinograf  - TS

Putere motor

0,45 kW

Domeniul de masurare

0 - 20 Nm

Viteza

0 - 200  min-1

Conectare PC

Via USB

Alimentare

230V/50/60Hz +N+PE ; 3.2A

Dimensiuni (W x H x D), mm

470 x 450 x 880

Greutate, kg

75

Producator: