Metoda standardizata international de testare a calității făinii
Descriere generala:
Beneficiați de experiența noastră îndelungată în domeniul testării făinii și folosiți avantajele Farinograf Brabender.
Manevrare ușoară, fiabilitate și obiectivitate și reproductibilitatea rezultateor au făcut instrumentul cel mai des folosit pentru determinarea absorbției apei și caracteristicile de amestecare ale grâului și făinii de secară.
Principiul de lucru:
Principiul de functionare a aparatului se bazeaza pe inregistrarea rezistentei opusa de aluat in timpul framintarii.
Fazele de lucru la farinograf sunt urmatoarele:
Avantaje:
Evaluarea curbei farinografice permite stabilirea urmatorilor factori:
Farinograma
Farinograma arată caracteristicile de calitate a făinii analizate.
Absorbtia apei:
Cu cât o făină poate absorbi mai multă apă la o consistență certă de a aluat, cu atât este mai mare randamentul aluatului pe sac de făină.
Timp de dezvoltare al aluatului:
Timp optim de amestecare pentru optim aluaturi.
Stabilitate:
Cu cât stabilitatea este mai lungă, cu atât este mai mare toleranta la fermentatie si cu atât sunt mai mari forţele necesare pentru amestecarea.
Gradul de înmuiere:
Cu cât slăbirea apare mai devreme, cu atât fermentaţia este mai scurtă.
Farinograph Quality Number (FQZ): Cu cât FQZ este mai mare, cu atât este mai puternica făina.
Conform cu urmatoarele standarde:
Specificatii tehnice:
Caracteristi tehnice |
Farinograf - TS |
Putere motor |
0,45 kW |
Domeniul de masurare |
0 - 20 Nm |
Viteza |
0 - 200 min-1 |
Conectare PC |
Via USB |
Alimentare |
230V/50/60Hz +N+PE ; 3.2A |
Dimensiuni (W x H x D), mm |
470 x 450 x 880 |
Greutate, kg |
75 |
Copyright © 2024 - nitech.ro