• Aparatură de laborator
  • Aparatură de laborator

Eşti aici

Extensograph®-E – BRABENDER

Descriere

Pentru măsurarea calității făinii și comportamentul de întindere de aluat

Aplicații:

Calitățile constante ale făinii sunt de o importanță decisivă pentru industriile morăritului și panificației. Diferite produse de copt necesită cerințe diferite referitor la calitatea făinii.

Folosirea Extensografului Brabender-E pentru măsurarea întinderii proprietățile aluatului dvs., în special rezistenţa la extensie și extensibilitatea, pentru specificații de încredere despre comportamentul la coacere al aluatul.

Niciun alt instrument, cu excepția Extensografului-E, nu arată influența aditivilor de făină precum acid ascorbic, enzime (de ex. proteinaze) și emulgatori și permite astfel determinarea proprietăţile reologice ale fiecărui tip făină şi pentru a ajusta „ optimul reologic “ pentru respectivul scop.

Extensograful BRABENDER este in conformitate cu urmatoarele standarde internationale ce descriu in detaliu procedura de testare:

  • ICC-Standard no. 114/1
  • AACC Method no. 54-10.01
  • ISO 5530-2
  • RACI, GB/T, GOST R, IRAM, FTWG și altele...

Avantaje :

  • Recomandat tuturor tipurilor de faina
  • Comportamentul de întindere a aluatului
  • Caracteristici de coacere
  • Influența aditivilor făinii
  • Optim reologic

 

Principul de lucru:

Înainte de a începe testul în Extensograf-E, pregătiți proba de aluat în Farinograf din făină, apă distilată și sare.

Acest lucru asigură obiectivitatea și reproductibilitatea în timpul pregătirii aluatului și o consistență de pornire constantă.

După un anumit timp, în Extensograf-E aluatul este întins până la rupere. Forța exercitată este măsurată și înregistrată.

Această procedură se repetă trei ori.

Extensograma, înregistrată online și reprezentată ca o diagramă de culori pe monitor, arată forța exercitată în funcție de lungimea întindere (timp).

Calitatea făinii și a aditivilor se evidentiaza prin urmarirea parametri:

  • Forma curbei de măsurare
  • Aria de sub curbă
  • Valorile numerice ale puncte de evaluare

Graficul de evaluare include:

  • Rezistenta la intindere (5 cm)
  • Rezistenta la intindere (Max.)
  • Extensibilitate
  • Aria de sub curbă (energia)
  • Raportul Rezistenta 5 cm/extensibilitate
  • Raportul (Max.) Rezistență max. / extensibilitate

Specificatii tehnice :

Greutatea probei

Faina 300 g+sare6 g+apa distilata

Viteza de aglomerare

83 +3 min-1

Viteza de roluire a aluatului

15+1 min-1

Viteza dispozitivului  de alungire

14,5+0,5 mm/sec.

Masurarea fortei

Electronic

 Port PC

USB

Alimentare, V/Hz

230V; 50/60 Hz +N+PE; 3.2A

Dimensiuni  instrument cu tavă suport, fara rack, (W x D x H )

850 x 450 x 630 mm

Spatiu necesar (la marginea mesei), ( W x D x H )

850 x 1000 x 630 mm

Greutate, kg

75

 

Producator: