Metoda rapidă pentru determinarea calității glutenului
GlutoPeak măsoara:
Făină integrală
Făină (verificare rapidă a făinii)
Gluten vital
Amestecuri de coacere fiabil și reproductibil.
Principiu de lucru:
Într-o făină, făină integrală sau amestec gluten – apa glutenul va fi separat prin acţiunea de amestecare şi agregare. Eșantionul și cantitatea de solvent (apă) adăugată este constantă pe toată durata procedurii de testare.
Temperatura probei și viteza sunt menținute constante până la finalizarea testului.
suprafata de agitare/incalzire din aluminiu ce asigura distributia uniforma a temperaturii;
rezistenta buna la actiunea agentilor chimici agresivi;
control electronic al vitezei de agitare;
control excelent al vitezei de agitare chiar si la valori mici;
sistemul SpeedServo™ asigura o viteza constanta de agitare chiar si in cazul modificarilor de viscozitate;
disponbil in doua versiuni: AM 4 si AM 4X, cel din urma avand posbilitatea de a fi conectat la un termometru digital extern, de tipul VTF (cite unul ptr. fiecare post).
Display digital care permite monitorizarea intregului proces si setarea cu precizie a parametrilor.
Pentru protectia utilizatorului un circuit independent de siguranta va intrerupe incalzirea in cazul in care temperatura este depasita cu 25o C fata de valoarea setata.
Setarea digitala a vitezei de agitare de la 100 la 1400 rpm cu o acuratete de ± 2 %.
Setarea digitala a temperaturii pana la mx. 300 °C.
Prevazut cu buton separat pentru incalzire prevenind astfel incalzirea accidentala.