• Aparatură de laborator
  • Aparatură de laborator

Eşti aici

Mori de laborator

Caracteristici:

  • moara cu ciocanele proiectata pentru macinarea probelor de cereale, granule, faina, nutreturi, furaje etc.;
  • proba macinata poarte fi utilizata pentru analize de tipul NIR, Falling Number, Glutomatic, determinare azot prin combustie, etc.;
  • proba se colecteaza intr-un saculet de nylon situat sub camera de macinare;
  • controlul ajustabil al alimentarii cu vacuum regleaza viteza de alimentare a probei in camera de macinare;
  • un ciocan din otel se roteste cu viteza mare fortand trecerea probei printr-o sita de otel inox. Aparatul este livrat cu o sita standard de 0.8 mm. Optional, se poate dota si cu site de 0.5 – 2 mm.

Beneficii:

Citește mai mult
 

Caracteristici:

  • moara cu discuri destinata macinarii produselor precum: cereale, mazare, porumb, soia etc.;
  • proba este taiata rapid  intre discurile de otel si colectata intr-un recipient de plastic;
  • constructia discurilor si macinarea rapida minimizeaza dezvoltarea caldurii, eliminand practic pierderea in umiditate;
  • cantitatea de proba este intre 5-50 g pentru aplicatii generale si 10-15 g pentru determinarea umiditatii cerealelor.

Beneficii:

Citește mai mult
 

Caracteristici:

  • moara cu discuri destinata pregatirii probelor pentru etuva si analize NIR pentru cereale, granule si alte materii prime;
  • moara LM 3600 are o capacitate mare de macinare, reducandu-se astfel erorile de prelevare pentru probele neomogene;
  • proba este taiata rapid  intre discurile de otel si colectata intr-un recipient de plastic;
  • constructia discurilor si macinarea rapida minimizeaza dezvoltarea caldurii, adica pierderea in umiditate;
  • cantitatea de proba este intre 10 - 250 g pentru aplicatii generale si 10 - 15 g pentru determinarea umiditatii cerealelor.

Beneficii:

Citește mai mult
 

Moara de laborator pentru testul Zeleny

 

Pentru producerea de făină de testare pt. testul de sedimentare Zeleny.

 

Moara Sedimat, în combinație cu un agitator, este condiție instrumentală pentru testul de sedimentare conform. la Zeleny (Standard ICC 116 și 118, ISO 5529).

 

Acest test descrie cantitatea și calitatea fracției de gluten din făină. Volumul de sedimentare, determinat în ml, oferă informații despre calitatea a aluatului, capacitatea de reținere a gazelor, toleranța la fermentație și randamentul volumului produselor de patiserie.

 

Randamentul, conținutul de cenușă și finețea făinurilor de testare produse cu Sedimat îndeplinesc cerințele pentru performanțe de testare reproductibile.

 

Citește mai mult
 

Materialul este alimentat în camera de măcinare a morii rotative printr-o pâlnie de alimentare. Apoi este dozat printr-o fantă de pe orificiul pâlniei.

Interiorul morii are patru lame fixe realizate dintr-un oțel special. Rotorul fixat pe arborele motorului este echipat cu șase lame interschimbabile, reglabile, ale căror margini tăietoare lucrează împotriva lamelor fixe, mărunțind materialul. Materialul mărunțit apoi cade prin sită în recipientul de colectare.

Toate reziduurile sunt măcinate în continuare, până a fost atins gradul de fineţe dorit.

Caracteristici importante:

Citește mai mult
 

Brabender Quadrumat Junior este o moara universală de precizie de laborator cu role pentru macinarea cerealelor pentru analize ulterioare.

Din buncăr proba de cereale pregătită curge printr-o fanta de alimentare reglabila peste rola de alimentare catre prima pereche de role si de acolo, fara cernere intermediară, la a doua pereche de role.

A doua rolă a primei unități de macinare acționează ca prima rola celei de-a doua unități de macinare. Ulterior, materialul merge direct la „secţiunea medie de reducere“. Aici, a doua rolă a celui de al doilea cap de macinare operează împotriva rolei secțiunii mediii de reducere.

 

Pentru măcinarea:

 

Citește mai mult
 

Determinarea simpla a umidității și conținutului de solvenți

Testerul de umiditate Brabender MT-CA este un tester electronic de umiditate care foloseste principiul camera de uscare cu aer in miscare.

Instrumentul determină pierderea în greutate a materialului de probă care rezultă din uscare.

Datorită fluxului continuu de aer din interiorul camerei de uscare, procesul de uscare durează considerabil mai puțin timp decât în camera de uscare convențională fără ventilare.

MT-CA permite determinarea individuală și în serie a conținutului de apă și solvenți - rapid, precis, reproductibil.

Diferențe

Citește mai mult