Metoda rapidă pentru determinarea calității glutenului
GlutoPeak măsoara:
Făină integrală
Făină (verificare rapidă a făinii)
Gluten vital
Amestecuri de coacere fiabil și reproductibil.
Principiu de lucru:
Într-o făină, făină integrală sau amestec gluten – apa glutenul va fi separat prin acţiunea de amestecare şi agregare. Eșantionul și cantitatea de solvent (apă) adăugată este constantă pe toată durata procedurii de testare.
Temperatura probei și viteza sunt menținute constante până la finalizarea testului.
Proprietățile de coacere ale făinii depind de gelatinizarea amidonului și de activitatea enzimatică (α-amilaza) în făină.
Amylograph-E analizează grâu, secară, porumb și făină de orez și permite:
·evaluarea calității făinii
·adecvarea făinii pentru diverse aplicații
·măsurarea caracteristicilor de coacere ale făinurilor
·evaluarea făinurilor speciale
·controlul adăugării enzimelor
Principiu:
O suspensie de făină și apă distilată este încălzită cu o viteză constantă de 1,5°C/min într-un vas rotativ. În funcție de vâscozitatea suspensiei, un senzor de măsurare care ajunge în bol este deviat. Această deviație este măsurată ca o funcție în timp, i. e. față de temperatură și înregistrate on-line.
Modelul Inframatic 9500 este cel mai nou analizor NIR ce ofera cea mai buna acuratete disponibila. Este un instrument precis si robust construit pentru analiza cerealelor si semintelor de oleaginoase in mai putin de 30 sec.
Descriere generala:
interfete: Ethernet, 4 x USB;
calibrari transferabile intre aparate;
ecran color tip touch screen cu meniu intuitiv pe care se pot citi cu usurinta rezultatele;
acuratete deosebita: sistemul optic si calibrarile furnizate va garanteaza obtinerea unor rezultate corecte;
Concept - este un echipament robust ce a fost special proiectat pentru utilizare in camp. Este ideal pentru determinarea umiditatii, proteinei si uleiului din cereale. Un obturator automat protejeaza aparatul de lumina parazita, insecte si daunatori pentru folosirea lui in conditii optime si cu costuri reduse de intretinere.
Portabilitate – analizor compact usor de transportat in mana cu alimentare la 12V sau 24V, sau pe baterii (pana la 2 ore), poate fi utilizat in recomorca, in cabina sau in siloz. Geanta standard de transport protejeaza IM 8800. Este de asemenea folositoare pentru pastrarea instrumentului pentru perioadele in care nu este utilizat (dupa recoltare).
Activitatea alfa-amilazică are o mare influenta asupra calitatii produselor coapte, a pastelor făinoase şi tăiţeilor.
Metoda indicelului de cadere (Falling Number) este o metoda rapida si usoara pentru determinarea activitatii alfa-amilazice ajutind la stabilirea gradului de incoltire a cerealelor si avind numeroase aplicatii.
Activitatea alfa-amilazică are o mare influenta asupra calitatii produselor coapte, a pastelor făinoase şi tăiţeilor.
Metoda indicelului de cadere (Falling Number) este o metoda rapida si usoara pentru determinarea activitatii alfa-amilazice, ajutand la stabilirea gradului de incoltire a cerealelor si avand numeroase aplicatii.
Pentru măsurarea calității făinii și comportamentul de întindere de aluat
Aplicații:
Calitățile constante ale făinii sunt de o importanță decisivă pentru industriile morăritului și panificației. Diferite produse de copt necesită cerințe diferite referitor la calitatea făinii.
Folosirea Extensografului Brabender-E pentru măsurarea întinderii proprietățile aluatului dvs., în special rezistenţa la extensie și extensibilitatea, pentru specificații de încredere despre comportamentul la coacere al aluatul.
Metoda standardizata international de testare a calității făinii
Descriere generala:
Beneficiați de experiența noastră îndelungată în domeniul testării făinii și folosiți avantajele Farinograf Brabender.
Manevrare ușoară, fiabilitate și obiectivitate și reproductibilitatea rezultateor au făcut instrumentul cel mai des folosit pentru determinarea absorbției apei și caracteristicile de amestecare ale grâului și făinii de secară.
Principiul de lucru:
Principiul de functionare a aparatului se bazeaza pe inregistrarea rezistentei opusa de aluat in timpul framintarii.