• Aparatură de laborator
  • Aparatură de laborator

Eşti aici

BRABENDER

Domeniu de utilizare:

Viscograful Brabender măsoară amidonul nativ - grâu, porumb, cartofi, amidon de orez - la fel ca toate tipurile de amidon modificat în mod fiabil și reproductibil. Puteti sa obțineți un profil complet a proprietăților reologice din produsele dvs.:

Citește mai mult
 

Determinarea simpla a umidității și conținutului de solvenți

Testerul de umiditate Brabender MT-CA este un tester electronic de umiditate care foloseste principiul camera de uscare cu aer in miscare.

Instrumentul determină pierderea în greutate a materialului de probă care rezultă din uscare.

Datorită fluxului continuu de aer din interiorul camerei de uscare, procesul de uscare durează considerabil mai puțin timp decât în camera de uscare convențională fără ventilare.

MT-CA permite determinarea individuală și în serie a conținutului de apă și solvenți - rapid, precis, reproductibil.

Diferențe

Citește mai mult
 

Moara de laborator pentru testul Zeleny

 

Pentru producerea de făină de testare pt. testul de sedimentare Zeleny.

 

Moara Sedimat, în combinație cu un agitator, este condiție instrumentală pentru testul de sedimentare conform. la Zeleny (Standard ICC 116 și 118, ISO 5529).

 

Acest test descrie cantitatea și calitatea fracției de gluten din făină. Volumul de sedimentare, determinat în ml, oferă informații despre calitatea a aluatului, capacitatea de reținere a gazelor, toleranța la fermentație și randamentul volumului produselor de patiserie.

 

Randamentul, conținutul de cenușă și finețea făinurilor de testare produse cu Sedimat îndeplinesc cerințele pentru performanțe de testare reproductibile.

 

Citește mai mult
 

Materialul este alimentat în camera de măcinare a morii rotative printr-o pâlnie de alimentare. Apoi este dozat printr-o fantă de pe orificiul pâlniei.

Interiorul morii are patru lame fixe realizate dintr-un oțel special. Rotorul fixat pe arborele motorului este echipat cu șase lame interschimbabile, reglabile, ale căror margini tăietoare lucrează împotriva lamelor fixe, mărunțind materialul. Materialul mărunțit apoi cade prin sită în recipientul de colectare.

Toate reziduurile sunt măcinate în continuare, până a fost atins gradul de fineţe dorit.

Caracteristici importante:

Citește mai mult
 

Brabender Quadrumat Junior este o moara universală de precizie de laborator cu role pentru macinarea cerealelor pentru analize ulterioare.

Din buncăr proba de cereale pregătită curge printr-o fanta de alimentare reglabila peste rola de alimentare catre prima pereche de role si de acolo, fara cernere intermediară, la a doua pereche de role.

A doua rolă a primei unități de macinare acționează ca prima rola celei de-a doua unități de macinare. Ulterior, materialul merge direct la „secţiunea medie de reducere“. Aici, a doua rolă a celui de al doilea cap de macinare operează împotriva rolei secțiunii mediii de reducere.

 

Pentru măcinarea:

 

Citește mai mult
 

Metoda rapidă pentru determinarea calității glutenului

GlutoPeak măsoara:

  • Făină integrală
  • Făină (verificare rapidă a făinii)
  • Gluten vital
  • Amestecuri de coacere fiabil și reproductibil.

Principiu de lucru:

Într-o făină, făină integrală sau amestec gluten – apa glutenul va fi separat prin acţiunea de amestecare şi agregare. Eșantionul și cantitatea de solvent (apă) adăugată este constantă pe toată durata procedurii de testare.

Temperatura probei și viteza sunt menținute constante până la finalizarea testului.

Citește mai mult
 

Metoda standardizata international de testare a calității făinii

Descriere generala:

Beneficiați de experiența noastră îndelungată în domeniul testării făinii și folosiți avantajele Farinograf Brabender.

Manevrare ușoară, fiabilitate și obiectivitate și reproductibilitatea rezultateor au făcut instrumentul cel mai des folosit pentru determinarea absorbției apei și caracteristicile de amestecare ale grâului și făinii de secară. 

Principiul de lucru:

Principiul de functionare a aparatului se bazeaza pe inregistrarea rezistentei opusa de aluat in timpul framintarii.

Fazele de lucru la farinograf sunt urmatoarele:

Citește mai mult
 

Micro Visco-Amylo-Graph® este destinat determinarii proprietăților de gelatinizare pentru amidon și făină

Aplicatii

Micro Visco-Amylo-Graph – versatil si fiabil – în industria alimentară, a hârtiei și industriei textile sau în industria chimica:

  • Măsoara proprietățile de gelatinizare a făinii și a amidonului nativ sau modificat
  • Măsoara activitatea enzimatică în făină (de exemplu, germinarea)
  • Măsoara comportamentul amidonului în timpul procesului de răcire
  • Ajusteaza activitatea diastatică prin adăugarea de enzime (de exemplu, făină de malț)
  • Măsoara influența condiţiilor de extrudare pe produsul extrudat

Avantaje:

Citește mai mult
 

Testarea calității glutenului umed și uscat

Instrumentul permite:

  • Măsurarea reproductibilă, fiabilă și obiectivă a proprietăților de întindere și elasticitate ale glutenului umed și uscat
  • Testarea dimensiunii eșantionului, care apare de obicei în practică, când glutenul este spălat
  • Testarea calității făinii în ceea ce privește la potrivirea sa pentru producția de tăiței
  • Recunoașterea uscării și deteriorarea termica a făinii și glutenului uscat
  • Supravegherea calităţii aluatului în timpul producției

Caracteristici generale:

Citește mai mult
 

Proprietățile de coacere ale făinii depind de gelatinizarea amidonului și de activitatea enzimatică (α-amilaza) în făină.

Amylograph-E analizează grâu, secară, porumb și făină de orez și permite:

·evaluarea calității făinii

·adecvarea făinii pentru diverse aplicații

·măsurarea caracteristicilor de coacere ale făinurilor

·evaluarea făinurilor speciale

·controlul adăugării enzimelor

Principiu:

O suspensie de făină și apă distilată este încălzită cu o viteză constantă de 1,5°C/min într-un vas rotativ. În funcție de vâscozitatea suspensiei, un senzor de măsurare care ajunge în bol este deviat. Această deviație este măsurată ca o funcție în timp, i. e. față de temperatură și înregistrate on-line.

Evaluare:

Citește mai mult
 

Pentru măsurarea calității făinii și comportamentul de întindere de aluat

Aplicații:

Calitățile constante ale făinii sunt de o importanță decisivă pentru industriile morăritului și panificației. Diferite produse de copt necesită cerințe diferite referitor la calitatea făinii.

Folosirea Extensografului Brabender-E pentru măsurarea întinderii proprietățile aluatului dvs., în special rezistenţa la extensie și extensibilitatea, pentru specificații de încredere despre comportamentul la coacere al aluatul.

Citește mai mult