Romana | English
   
 Seminar NT-MDT - RENISHAW 
Noutăţi » General » Seminar NT-MDT - RENISHAW

La mijlocul lunii mai, NITECH lasi prin departamentul specializat Nano Team, a organizat in parteneriat cu producatorii RENISHAW si NT-MDT, seminarul ASPECTE MODERNE ALE MICROSCOPIEI DE FORTA ATOMICA SI TEHNOLOGIEI RAMAN.

Evenimentul s-a desfasurat la Institutul de Chimie Macromoleculara Petru Poni lasi si a avut ca obiectiv prezentarea ultimelor noutati in domeniul tehnologiei AFM si RAMAN cu aplicatii in biologie, stiinta materialelor si chimiei.

Seminarul s-a desfasurat in prezenta a numerosi participanti, atat din mediul academic, cat si din mediul privat. A fost sustinut de catre reprezentantii producatorilor NT-MDT si RENISHAW. Dl Ivan Bykov si Dl Mihail Yanul din partea NT-MDT au oferit informatii detaliate cu privire la principiile de functionare si configuratiile instrumentale pentru microscopia SPM si confocala, precum si informatii despre aplicatiile sistemului (masurari in vid, in lichid, in camp magnetic, masurari electrochimice si termice). Din partea RENISHAW, Dna Katherine Lau a prezentat ultimele inovatii si aplicatii pentru sistemele de microscopie RAMAN confocala (domenii precum productia de farmaceutice, polimeri, semiconductori, industria chimica, identificarea drogurilor, analiza vopselurilor de pe operele de arta).

Dupa sesiunea de prezentari, s-a efectuat o vizita la CENTRU DE CERCETARI AVANSATE PENTRU BIONANOCOJUGATE SI BIOPOLIMERI IntelCentru, din cadrul Institutului unde colegul nostru, Dr Mircea Armenean, a prezentat sistemul AFM cuplat cu RAMAN achizitionat anul trecut, echipament unic in Romania. Acest sistem contine in esenta tehnicile unui AFM, ale unui spectrometru RAMAN si a doua microscoape confocale - unul pentru studiul materialelor si unul inversat pentru probe biologice, ceea ce permite o analiza complexa a probelor.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site