Romana | English
   
 Participare proiect LECOM 
Noutăţi » General » Participare proiect LECOM

In cadrul Laboratorului pentru Expertizarea, Certificarea si Controlul Organismelor Modificate Genetic (LECOM) al Universitatii de stiinte Agricole si de Medicina Veterinara Ion lonescu de la Brad lasi, colegii nostri au amenajat doua camere climatice destinate studiului plantelor modificate genetic.

Astfel Zona 1 este destinata culturilor in vitro. Dupa ce se realizeaza diverse culturi de tesuturi sau microspori, acestea se tin o perioada la o temperatura constanta (intro camera climatica cu control asupra temperaturii, umiditatii si luminii), apoi sunt transferate in aceasta zona pentru dezvoltare-Zona 1.

Zona 2 este destinata experimentelor cu plante aflate in perioada de crestere. Acestea sunt supuse diferitelor forme de stres (diverse boli, seceta, etc).

Primele doua zone fac parte din Camera Climatica I.

Camera Climatica II a fost creeata pentru aclimatizarea plantelor.

Dupa ce au ajuns la o anumita dimensiune (aproximativ 10-15 cm) sunt mutate in Camera Climatica II pentru a creste pana la inflorire sau fructificare.

In cazul culturilor in vitro dupa ce se formeaza planta in Zona 1, se muta in Camera Climatica II pentru a se dezvolta.

Aceste doua zone sunt dotate cu sisteme de iluminare speciale (cu un spectru larg de lumina) destinate cresterii si dezvoltarii plantelor.

Camera Climatica II este de asemenea impartita in doua zone: Zona 3 cu sistem de iluminare fix si Zona 4 cu un sistem de iluminare variabil, sistem ce permite ajustarea inaltimii pentru a putea creste plante pana la 2 metri.

Multumim doamnei ing. drd. Madalina-Cristina BURLACU-ARSENE pentru informatiile oferite.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site