Romana | English
   
 Mihai Eminescu 
Noutăţi » General » Mihai Eminescu

Ziua nasterii lui Eminescu - Ziua culturii nationale

In data de 15 ianuarie 2015 se împlinesc 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român.  

Este „Omul deplin al culturii Române… o conştiinţă de cultură deschisă către tot”, scria Constantin Noica despre Mihai Eminescu.

Sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări şi adaptări, chiar şi o schiţa a unei gramatici sanscrite sau un dicţionar de rime, compun o operă vastă şi originală, lirică, nihilistă, eroică, fantastică, cosmogonică, didactică şi polemică care arată o minte iscoditoare, o bună educaţie filosofică şi o voinţă uriaşă de a stăpâni multe domenii.  

Ziua nasterii lui Eminescu a devenit Ziua Culturii Naționale, o zi  nu doar a celebrării unui mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, și a proiectelor culturale de interes național.
Calendarul Nitech 2015 - Mihai Eminescu
La sfarsitul anului trecut Nitech a editat calendarul Mihai Eminescu, darul nostru din suflet pentru clienti, colaboratori, prieteni dragi. Calendarul continua proiectul nostru de pretuire a marilor valori romanesti, strangand in paginile sale emotii si sentimente cuprinse in unele din cele mai frumoase poezii eminesciene. 

 

Sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări şi adaptări, chiar şi o schiţa a unei gra­matici sanscrite sau un dicţionar de rime, compun o operă vastă şi originală, lirică, nihilistă, eroică, fantastică, cosmogonică, didactică şi polemică care arată o minte iscoditoare, o bună educaţie filosofică şi o voinţă uriaşă de a stăpâni multe domenii. - See more at: http://stiri.tvr.ro/15-ianuarie-ziua-culturii-na-ionale-marcata-in-ziua-nasterii-lui-eminescu_54953.html#sthash.RpopwZRG.dpuf

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site