Romana | English
   
 Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie 
Noutăţi » General » Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie

Mihai Eminescu - 166 de ani de la naşterea celui mai iubit poet al romanilor

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Poezia sublimă, ideală, este asociată de români cu opera lui Mihai Eminescu. Acest nume simplu, întipărit deja în conștiința noastră, este un simbol al desăvârșirii literare românești.
Pentru români și nu numai, o poezie semnată de Mihai Eminescu declanșează emoții foarte puternice. O fire sensibilă, poetul exagerează sentimente - transformă iubirea, tristețea, nostalgia, patriotismul în experiențe cosmice, chiar ezoterice. De generații întregi, personalitatea lui fascinează, iar poeziile și nuvelele sale impecabile fac parte din cultura elementară a românului. Putem spune cu siguranță că va rămâne totuși un mister, că arta sa va surprinde mereu prin piese indescifrabile. Moștenirea lăsată poporului român și culturii europene este prețioasă și, cu siguranță, un motiv de mândrie. Un tânăr emotiv, îndrăgostit și mereu revoltat - elita poeziei nationale in sufletul eternului roman de pretutindeni.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site