Romana | English
   
 Seminar - aplicatii ale Spectroscopiei Confocale RAMAN 
Info Nitech » Septembrie 2010 » Seminar - aplicatii ale Spectroscopiei Confocale RAMAN
Salt la pagina:
Pagina 2 / 3

La sfarsitul lunii iulie, Nitech a participat la o serie de seminarii avand ca tematica aplicatii ale Spectroscopiei Confocale RAMAN. In acest sens, au fost prezentate ultimele inovatii si aplicatii dezvoltate de catre firma Renishaw - unul dintre cei mai prestigiosi producatori de sisteme de microscopie RAMAN confocala.

Astfel in data de 28 iulie firma noastra a fost prezenta la seminarul organizat in cadrul Complexului National Muzeal “ASTRA” Sibiu. Tematica acestui seminar a fost “Metode nedistructive de analiza a operelor de arta”. Colegul nostru, Dr. Mircea Armenean a sustinut o prezentare intitulata “Raman - Art restoration, cultural heritage and gemology”, in cadrul careia, alaturi de o trecere in revista a ultimelor dezvoltari aduse in tehnica RAMAN de catre Renishaw, au fost illustrate si un important numar de aplicatii concrete realizate la universitati si muzee de prestigiu, cum ar fi UCL, British Library sau British Museum.

Dintre aplicatii mentionam cele mai importante, printre care: detectia automata a pigmentilor, detectia tipurilor de pietre pretioase/semipretioase si a incluziunilor din acestea, teste de autentificare, profile de compozitie in adancimea picturii - cu identificarea nedistructiva a fiecarui strat. Studiile prezentate au acoperit investigarea RAMAN pe diferite tipuri de obiecte istorice sau de arta: pictura pe lemn sau hartie, fresca, obiecte de cult, panza, pergament, carti etc.

In data de 29 iulie in cadrul unui seminar organizat in cadrul intreprinderii ELBA Timisoara, firma Nitech a prezentat o serie de aplicatii ale spectrometriei RAMAN in investigarea polimerilor, precum si cuplarea spectroscopiei RAMAN cu analiza termogravimetrica.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site