Romana | English
   
 Gaura neagra vs criza financiara 
Info Nitech » Octombrie 2008 » Gaura neagra vs criza financiara

“Ce ne facem fetelor?” Doamne, Doamne ce le mai stia Topirceanu pe toate.

Rapsodiile sale scrise acum aproape noua decenii sunt o copie fidela a toamnei pe care o parcurgem si a evenimentelor pe care le traim. Am inceput cu experimentul “Geneva” sau cu criza financiara sau cu amandoua odata, nici nu mai stim, pentru ca la noi totul a devenit o gaura neagra. Se va termina cu alegerile noastre dragi. Sincer, aici e tot “spilul”. Va las pe dumneavoastra sa faceti legaturile intre personajele lui nea Georgica cu lumea noastra politica, pentru a nu da nastere la interpretari. Cine este primul – normal, e “salcamul mandru”, urmat la cateva randuri de “cotofana de senzatie”; un “batlan”, un “pui de cioara” (e voie, pentru ca e poezie), multe vrabii si un lastun in frac. Treaba serioasa, deci. Dar, poc “doi broscoi”dau cu insulta si un “tantar cam slab de constitutie” se da mare. Este exact momentul in care eretele face pe politaiul, dand tare cu “siguranta statului”.

Toata lumea stie cine e “floarea soarelui – batrana” si mai ales cine este “gargarita“ careia i-a “disparut barbatul in costum de ginere”. Si am putea continua la nesfarsit. Vedeti, nu numai nea Iancu le stia p-astea cu politichia, ci si maestrul Topirceanu.

Noua nu ne ramane decat bucuria acestei toamne superbe, a melancoliei si a dragostei perene. Sa ne deschidem sufletul in fata miracolului multicolor al naturii si sa traim mai bine. Chiar daca nu pare, se poate.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site