Romana | English
   
 Echipamente pentru analiza laptelui (Delta Instruments) 
Info Nitech » Noutati echipamente Delta Instruments » Echipamente pentru analiza laptelui (Delta Instruments)

LactoScope FTIR Advanced (Delta Instruments) efectueaza analiza chimica a probelor de lapte. Sistemul de analiza foloseste spectroscopia in infrarosu cu transformata Fourier. Energia din zona de emisie in infrarosu trece prin celula care contine proba. Datorita vibratiilor moleculare va fi absorbita o anumita cantitate de energie de catre legaturi moleculare specifice la anumite lungimi de unda. In functie de cantitatea de energie absorbita, interferometrul va genera o interferograma care apoi va fi convertita intr-un spectru de absorbtie in infrarosu si prin aplicarea unui model matematic va permite predictii privind compozitia chimica a probei analizate.

LactoScope FTIR Advanced este un analizor complet pentru analiza produselor lactate, ce are la baza spectroscopia cu transformata Fourier. Permite analiza unei game variate de produse, de la lapte si smantana, pana la iaurt si inghetata.

 

Asigurarea calitatii analizei

Calitatea datelor este asigurata de monitorizarea continua a unor parametri diferiti de catre instrument si cu ajutorul software-ului FTIR Scope Advanced. Aceasta monitorizare garanteaza ca analiza are loc in conditii controlate si in conditii optime de functionare si calibrare ale instrumentului.


Auto curatare si Zero

LactoScope FTIR Advanced dispune de un sistem intern de incalzire ce permite analiza probelor la o temperatura cuprinsa intre 2 – 42 °C. Ca urmare a acestui fapt, produsul analizat este omogen la temperatura ambianta. Dupa masurare, instrumentul se curata automat daca operatorul nu initiaza nicio comanda.

Acest lucru confera protectie maxima echipamentului si reduce costurile de intretinere si de recalibrare. La intervale date (presetate) LactoScope FTIR Advanced se va autocurata, isi reface punctul de zero asigurand analiza stabila pe intreaga durata a zilei, chiar si in conditii de exploatare intensa.

Canistrele de 5 litri de apa si solutia de curatare asigura functionarea continua a echipamentului LactoScope FTIR Advanced timp de cateva zile, nefiind necesara re-umplerea acestora, oferind astfel autonomie sporita. Aceste canistre pentru apa si solutia de spalare sunt incorporate in carcasa, accesul pentru umplere si curatare se face astfel cu usurinta.


Good Laboratory Practice (GLP)

Cerintele (GLP) sunt incluse de software-ul LactoScope FTIR Advanced. FTIR Scope Advanced software permite trasabilitatea analizelor datorita structurii noi a bazei de date. Interfata utilizata asigura o vedere de ansamblu rapida a performantelor si calibrarii echipamentului LactoScope FTIR Advanced.

Noul LactoScope FTIR Advanced simplifica procedurile GLP. Toate actiunile operatorului si ale instrumentului sunt salvate intr-un jurnal GLP care ruleaza in fundal. Acesta contribuie la trasabilitatea punctului de zero, a curatarii, ajustarea calibrarilor, alarmelor, etc.

Limbile de operare disponibile ce pot fi selectate din software sunt: engleza, germana, franceza sau spaniola.

In cazul analizorului LactoScope FTIR Advanced principiul de functionare se bazeaza pe tehnologia cu MID-IR, folosind un spectrofotometru FTIR. LactoScope FTIR Advanced permite analiza urmatorilor parametri: grasime, proteina, lactoza si solide totale in lapte, zer si smantana. Datorita tehnicii FTIR este de asemenea posibila obtinerea de rezultate pentru pH, densitate, NPN, cazeina si multe alte componente.


Mai multe detalii in editia tiparita a Info Nitech – Iunie 2016. Pentru abonare va rugam sa ne contactati la info@nitech.ro.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site