Romana | English
   
 Interviu Dl. Dr. Ing. Florentin Carpanu, fondator SC Agro-Banat SA Caransebes 
Info Nitech » Noiembrie 2009 » Interviu Dl. Dr. Ing. Florentin Carpanu, fondator SC Agro-Banat SA Caransebes
Salt la pagina:
Pagina 2 / 3
1. Domnule Carpanu, lumea va stie ca fiind conducatorul celui mai mare combinat de crestere a porcilor si taurinelor din Europa, Comtim Timisoara. Dupa revolutie, timp de un an, ati fost prefectul judetului Timis, iar mai tarziu ati pus bazele propriului grup de firme AgroBanat. Cum priviti in urma la toate aceste experiente?

In anul 1966 am fost primul angajat al COMTIM-ului, de fapt am pus bazele unei unitati de producere a carnii de porc si taurina. Timp de 23 de ani am dezvoltat aceasta unitate care in anul 1989 avea 12000 de angajati si producea peste 150 000 t de carne de porc si in jur de 20 000 t carne de taurina. Peste 50% din aceasta productie se livra la export.

In 1996, pe baza experientei acumulate in decursul anilor, am pus bazele Agro-Banat, cu domeniu de activitate diferit si anume: morarit, panificatie, fabricarea hranei pentru animale si cresterea gainilor ouatoare.

2. Aproape 30 de ani ati condus Comtim-ul cu o energie si o putere de munca iesite din comun. In plin comunism ati lucrat ca un capitalist, asa cum de altfel ati si recunoscut, iar in zilele revolutiei ati devenit celebru prin apelul facut la radio “veniti la munca, porcii trebuie sa traiasca!”. Credeti ca toate acestea au contribuit la succesul colosului Comtim?

Succesul COMTIM-ului s-a datorat faptului ca am lucrat cu oameni alesi dintre cei mai buni, disciplinei impuse cu rigurozitate si faptului ca tot timpul am incercat ca unitatea pe care am condus-o sa fie dotata cu tehnologie cat mai avansata.

3. Cu siguranta ati investit in Agro-Banat toata experienta si cunostiintele acumulate in perioada Comtim. Diferente exista totusi, fiind vorba de doua perioade istorice diferite. Cum ati perceput trecerea de la o experienta la alta, de la a conduce o firma de stat, la o afacere pe cont propriu?

Pentru mine nu a fost nicio diferenta. Am condus COMTIM-ul ca si cum ar fi fost al meu.

4. Ce investitii ati facut pentru asigurarea calitatii in cadrul grupului de firme Agro-Banat?

Ca si la COMTIM am incercat sa achizitionez tehnologia cea mai avansata pentru a obtine produse de calitate. De fapt si materia prima este de cea mai buna calitate.

5. Agro-Banat a pornit ca o afacere de familie, cum vedeti dezvoltarea in continuare a companiei?

In momentul de fata se consolideaza afacerea si se incearca modernizarea ei pentru a ne incadra noilor cerinte europene.

6. Care sunt, in opinia dumneavoastra, problemele cu care se confrunta industria alimentara din Romania si ce credeti ca le lipseste firmelor din acest domeniu pentru a fi competitive pe piata?

Sprijinul din partea statului iar din partea firmelor disciplina in munca si corectitudine in relatiile comerciale.

Domnule Florentin Carpanu va multumim mult pentru acest interviu!

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site