Romana | English
   
 Intre “capsunari” si “italieni” 
Info Nitech » Noiembrie 2007 » Intre “capsunari” si “italieni”

Dupa un mare numar de ani ne vedem nevoiti sa suportam o depreciere a leului nostru cel de toate zilele in fata monedei Europei Unite. Intr-o perioada relativ scurta, trei luni, o cadere de 20% inseamna enorm. Preturile au luat-o razna, lumea a intrat in panica iar Banca Nationala o “arunca” pe starea economiei. Ce vina avem noi ca sunt iar alegeri? De ce un popor de secole asuprit trebuie sa suporte, ca intotdeauna din propriul buzunar, nota de plata a acestei lupte politice la nivel inalt. Fiecare se da cu parerea, dar nimeni nu concretizeaza.

Pentru ca e greu sa rezolvam problemele economice din interior, se apeleaza la ultima solutie: se intorc de sarbatori “capsunarii” si “italienii” si se rezolva criza caderii leului. Deci, tot “noi” i-am scos si de aceasta data. De foarte multi ani, milioane de romani muncesc afara, incercand sa-si faca o viata mai usoara, lor sau apropiatilor. O parte rezista si ii multumesc lui Dumnezeu, o parte isi abandoneaza copiii, isi destrama familiile, pribegind pe meleaguri straine. Fiecare banut castigat acolo se face foarte greu si de cele mai multe ori in conditii de ostilitate fata de noi, romanii.

Vine decembrie si raurile se indreapta spre matca. Va asteptam in tara cu dragoste, sorici si ceva zapada. Haideti cu banii sa aratam a nu stiu cata oara ca nu exista politica fara norod. Fiti sanatosi si ajutati-va singuri! Va iubim si va suntem, din nou, recunoscatori.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site