Romana | English
   
 "Eterna Romanie" 
Info Nitech » Martie 2008 » "Eterna Romanie"

Voi incerca sa nu vorbesc despre Romania. Sunt prea nationalist, in sensul bun al cuvantului, iubitor de tara si mandru ca m-am nascut roman. Dar, trebuie sa vorbim despre oamenii care traiesc aici fara a ne ascunde dupa degete. Simplificand un pic lucrurile, de-a lungul istoriei am avut doua ipostaze: am “stat la coada” sau ne-am “bagat in fata”. Dupa o perioada in care dorinta de a ne exprima fara constrangeri era blocata, am prins pestisorul de aur, incercand, prin orice mijloace, sa punctam la impresia artistica. Care este cea mai apropiata exemplificare? Cum? Nu stiti?! E summit-ul. Suntem si noi o data buricul lumii!

Sigur este o lovitura de imagine pe plan international, indiferent de rezolutiile ce vor fi adoptate. Ne-am oferit sa organizam aceasta super intalnire si eu cred ca este foarte bine, chiar daca, in luarea deciziei, trebuia sa ne gandim ca nu avem infrastructura necesara. Maine, poimaine vom incerca sa organizam si Olimpiada, daca continuam la fel.

Nu ma deranjeaza blocajele in Bucuresti, zecile de mii de politisti sau serviciile secrete, imposibilitatea de a ne desfasura activitatea. Sunt suparat ca am asteptat acest summit pentru a spala strazile si trotuarele in Bucuresti, am plantat mii de pomi, milioane de flori, am zugravit totul, am pus indicatoare, am asigurat siguranta cetateanului, am mutat oamenii strazii. Deci stim ce trebuie sa facem, dar, pentru noi, romanii, merge si fara. Fatada conteaza. Ne place sa ne dam mai mari decat suntem. Pacat!

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site