Romana | English
   
 Viata ca o intrecere! 
Info Nitech » Martie 2007 » Viata ca o intrecere!

Acum, parca mai mult decat niciodata, simtim pe zi ce trece, indiferent de varsta sau stare, ca ne aflam intr-o competitie cu notiunea de viata. Dorinta fiecaruia dintre noi este sa facem intr-o perioada determinata, sa-i zicem viata, o multiplicare a tuturor trairilor astfel incat, la tragerea liniei, sa spunem: te-am pacalit cu vreo sapte vieti!

In acest vuiet se pleaca de mic. Parintii incearca sa te indrume astfel incat timpul liber sa dispara. Copilul trebuie sa fie la scoala, sa faca sport, sa stie cel putin o limba straina, sa te ajute si cu treburile gospodaresti si, daca ramane ceva “spatiu”, sa faca tot posibilul sa gaseasca ceva care sa il ajute mai tarziu in lupta cu viata.

Cu putin noroc ai ajuns la facultate si trebuie sa tragi tare si sa “respecti” programul invatat de mic, cu o mica modificare: nu uita sa ai un job pentru ca fara nu merge.

Anii trec si munca devine din necesitate o prioritate. Vrei din ce in ce mai mult: pentru tine, pentru prieteni, pentru comunitate, pentru linistea ta sufleteasca. Vrei cantitate dar si calitate, vrei respect dar ai si griji, vrei o viata linistita intr-o lume mult prea pragmatica si, atunci, trebuie sa alegi: cantitate sau calitate?

In lupta cu viata ramane pentru eternitate cel ce a lasat ceva, o urma, prin traseul efemer al acelui maine.

Pentru un invingator invins ... Mihai Lupu

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site