Romana | English
   
 Intre seceta si furtuna 
Info Nitech » Iunie 2007 » Intre seceta si furtuna

Ce ne facem oameni buni? S-a trecut prin aceasta jumatate de an ca prin branza! Ceva concret? Rezultate notabile pe undeva? As! Un mare nimic. Lupte interne ne macina prezentul, uitand parca dorinta (oare?) de a ne fi mai bine. Pana si teribila “ce tara frumoasa, pacat ca-i locuita” nu mai e de actualitate.

De ce? Pentru ca Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n sac. Ne suparam pe Cel de Sus ca si-a intors fata de la noi alternand seceta cu furtuni si tornade fara precedent. Dar, noi, ce facem in afara invocarii divinitatii pentru a ne ajuta?

Pentru a tine sub control sau a reduce proportiile calamitatilor trebuie sa existe o politica profilactica. Primul pas: care sunt punctele nevralgice? Aici stam foarte bine. Toata lumea stie unde stam … prost: desertificare, irigatii, despadurire, aductiuni de apa, eroziune de soluri, poluare, etc. Din acest moment, pasul doi, suntem zob. Poate programe avem, dar sigur nu stim sau nu avem “timp”, bani, oameni si alte o mie de motive sa le punem in practica.

Pentru cine conteaza ca avem copii pentru care o cana de apa inseamna enorm si avem bunici cu mainile insangerate de pamantul pietrificat? Cui ii pasa?

Speranta e tot acolo; Doamne ajuta si de data asta!

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site