Romana | English
   
 Echipamente pentru caracterizarea nanomaterialelor avansate 
Info Nitech » Iulie 2014 » Echipamente pentru caracterizarea nanomaterialelor avansate
Salt la pagina:
Pagina 2 / 2

CORDOUAN Technologies este un producător de referință în spațiul N3 (Nanoparticule, Nanomateriale, Nanotechnologii) datorită dezvoltării unor soluții inovative pentru caracterizarea nanoparticulelor și nanomaterialelor. Astfel, compania franceză oferă clienților săi un portofoliu coerent de instrumente pentru granulometrie, refractometrie, electroforeză, microscopie electronică și accesorii pentru prepararea probei.

Prezentă în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, compania CORDOUAN a dotat laboratoare industriale și de cercetare de prestigiu: Total, Rhodia, L'Oreal, ENS Paris and Lyon, CRPP, ENSPCI, STMicro-electronic, INRS, Dow Chemical, Université of Waterloo, etc. Echipamentele sunt utilizate pentru aplicații avansate: sinteza polimerilor și nano-particule metalice funcționalizate, îmbunătățirea calității gelurilor cosmetice, dezvoltarea unor cerneluri speciale în formă coloidală, studii biologice și analize celulare.

 

VASCO - Analizor pentru dimensiunea particulelor

Cele mai bune soluții pentru analiza mărimii particulelor, inovative și adaptate pentru probe ultra-diluate (0,0001 wt%) sau pentru probe extra-concentrate (până la 40 wt%).


CORDOUAN Technologies oferă instrumentul VASCO pentru toate tipurile de analiză a mărimii particulelor și pentru caracterizare până la câțiva microni. Măsurarea distribuției mărimii particulelor este folosită într-o gamă largă de industrii și în cercetări academice. Distribuția particulelor este adesea un parametru critic în producerea multor produse, de la etapa de cercetare până la produsul finit.

Tehnologie inovativă cu strat ultra-subțire: Controler Dual 

Datorită prismei de 90° și a eliminării cuvei de măsurare a celulelor, un sistem de măsurare extrem de flexibil și eficace este astfel disponibil. O simplă mișcare este suficientă pentru a reduce stratul probei de la 2 mm la 200 µm.
Controlerul Dual pentru reducerea volumului de măsurare previne problemele cauzate de încălzirea locală și garantează măsurători precise în medii de culoare închisă sau cu concentrații mari de particule. Bulele de aer sau praful din probe pot fi îndepărtate prin aplicarea unui jet de apă înainte de măsurare.

Tehnologie patentată

Designul lui VASCO diferă complet de cuvele standard. Soluția probei este aplicată direct pe o suprafață de sticlă de unde un laser cu intensitate ajustabilă este aplicat vertical, de la bază. Deasupra, o a doua suprafață de sticlă este așezată pe soluție și aceasta setează volumul de măsurare. Lumina cu direcție spre înapoi este capturată sub un unghi fix cu un detector puternic, iar fluctuația intensității este capturată printr-un proces corelat (Autocorelare). Funcția obținută descrie cât de repede sau încet se schimbă intensitatea. Particulele mici oferă o variatie rapidă, în timp ce pentru particulele mari intensitatea este lentă.

Distribuția particulelor

VASCO înglobează know-how și inovație - de exemplu în algoritmul Padé-Laplace care interpretează datele măsurate chiar și în cazul distribuției multimodale. Desigur și metodele convenționale precum Cumulant sau Contin pot fi folosite pentru probe mono-dispersate. O alta caracteristică specială: în modul de preluare date este posibilă măsurarea întregii distribuții și nu doar a valorii medii și a indexului de polidispesare (PI), cu ajutorul algoritmului Cumulant.

 

WALLIS - Analizor Potential Zeta

Definiție

Particulele din soluție sunt înconjurate de un strat dublu electric (Electrical Double Layer = EDL) care caracterizează interacțiunea particulă-particulă. Acesta determină pe deplin stabilitatea formulei. Măsurarea potențialului Zeta este direct legată de mediul de încărcare al particulelor. Este folosit pentru sinteza chimică, funcționalizarea particulelor, etc.

Celula de măsurare: electrozi independenți cuplați la o baie de celule standard.

Simplu
Designul celulei permite prepararea simplă și ușoară a probei și previne formarea bulelor. Este compatibilă cu cuvele standard din diferite materiale: polistiren, sticlă sau quartz complet compatibil cu solvenții organici.
Robust
Electrodul de carbon inovativ oferă durată mare de viață și nu permite oxidarea electrozilor, care, de asemenea, pot fi ușor curățați prin metodele standard precum baia ultrasonică sau spălarea acido-bazică.
Fără artefacte
Designul optimizat al lui WALLIS previne artefactele, ca de exemplu efectele de electro-ozmoză prin suprimarea deplasării induse a solventului de-a lungul peretelui cuvei.

Beneficiile cheie ale lui WALLIS
• Valori precise ale potențialului Zeta pentru a prezice și controla stabilitatea dispersiei
• Folositor muncii de formulare
• Înaltă precizie și repetabilitate
• Conceptul simplu și inovativ al celulelor de micro-electroforeză dezvoltat de CORDOUAN elimină efectul de electro-osmoză
• Electrodul pentru celulele de potențial zeta din carbon vitros dezvoltat de CORDOUAN nu este oxidat de probele cu conținut mare de săruri, este ușor de curățat și are o durată mare de viață.

WALLIS este un analizor al potențialului Zeta de mare rezoluție. Utilizând analize și date, oferă următoarele opțiuni la mare rezoluție:
• mobilitate electroforetică până la 10-10 m²/V.s
• potențial Zeta până la 0,1 mV resolution (în apă)

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site