Romana | English
   
 Intre transparenta si indiferenta 
Info Nitech » Iulie 2007 » Intre transparenta si indiferenta

Sa incercam un bilant la sase luni? O fi prea devreme? S-ar putea, dar, daca nu incercam sa indreptam ceva acum, ne vom trezi la noua luni cu vesnicul “ghici?”.

Nu voi face filosofie acum dupa primul semestru in UE. Ce ma intereseaza este: cum s-a miscat piata aparaturii de laborator? Principiul de piata la moda este transparenta. Peste tot in aceasta tara sunt licitatii. Departamentele tehnice ale tuturor competitorilor au devenit niste mici robotei. Ce se cere? Pai, asta, asta … Ok! Avem! Deci mergem! Urmatorul!

La inceput singura problema era nemultumirea clientului; acum, prin aceste licitatii “transparente”, singura problema este pretul. Atentie! Nu se cuantifica fiabilitatea, anii de experienta ai service-ului, tehnic-ului, punerea la punct a metodelor de lucru, gradul de acoperire, numarul de personal, zecile de cursuri de pregatire, investitiile in acea societate, etc. In schimb, sunt cateva curiozitati, se puncteaza culoarea aparatului, greutatea, husa aparatului …

Si atunci ce se intampla in aceste licitatii? Ofertantii cauta tot ce este mai ieftin pentru ca asta conteaza! Este bine? Cine e perdantul? Pai, cam toti! Clientul pentru ca este obligat sa cumpere tot ce este mai mic la pret, neputandu-si asuma responsabilitatea alegerii in afara “procentelor cuantificabile”; ofertantul, pentru ca isi pierde eforturile si banii in van, in mii de proiecte deschise.

De aceea, aceasta “transparenta” seamana de nenumarate ori cu “indiferenta”. Calitatea a devenit ceva efemer si e pacat. Nu ne vom mai intalni cu asemenea investitii in cativa ani si vor exista regrete. Dorinta noastra este de a face lucrurile bine si intr-o profunda deschidere europeana.

Cred, in continuare, intr-o relatie “door to door”, intr-o apropiere client-furnizor, specialist-laborant, intr-un schimb de date si informatii pe acest canal. Este imposibil a asigura un client multumit fara a creste impreuna. Atunci, in fata dumneavoastra, se dau notele de trecere sau de excelenta. Nimeni nu e perfect, dar, fiti siguri, sita cerne.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site