Romana | English
   
 Incubatoarele Panasonic si primul hamburgher sintetic din lume 
Info Nitech » Incubatoarele Panasonic » Incubatoarele Panasonic si primul hamburgher sintetic din lume

Populatia globului este in continua crestere, la fel si cererea pentru produsele din carne. Iata de ce specialistii au inceput sa dezvolte metode alternative de producere a hranei.

Conform Organizatiei pentru Hrana si Agricultura a Natiunilor Unite, cererea mondiala de carne este estimata sa creasca cu mai mult de doua treimi pana in 2050, cand se asteapta ca populatia globului sa ajunga la 9 miliarde de oameni1).

Ca raspuns la aceasta problema arzatoare, o echipa a Universitatii din Maastricht, condusa de profesorul Mark Post, a inceput “proiectul carnii in vitro”. Scopul final al proiectului a fost sa creeze carne comestibila sub forma unui hamburgher, fara folosirea directa a unui tesut de vita. Aceasta cercetare unica ar oferi o metoda de a face productia de carne mai sustinuta si mai eficienta. Iata de ce, crearea unui burger produs in laborator a fost o premiera mondiala si a tinut capul de afis in presa din intreaga lume.

In ultimii zece ani Universitatea din Maastricht a colaborat in mod constant cu Panasonic iar aceasta experienta pozitiva i-a facut sa ceara ajutorul companiei Panasonic pentru “proiectul carnii in vitro”.

Capacitate, control si decontaminare

Capacitatea, controlul si decontaminarea – au fost preocuparile principale atunci cand a fost ales echipamentul pentru producerea burgerului sintetic. Compania Panasonic a oferit solutia perfecta, incluzand doua modele de incubatoare care au indeplinit criteriile necesare succesului acestui proiect.

Gama larga de incubatoare Panasonic a facilitat alegerea unui model care sa cuprinda un numar vast de culturi celulare necesare universitatii. Modelul ales, MCO-80IC-PE, este un incubator mare de 851 l, fiind perfect pentru acest tip de aplicatie. Dupa ce alegerea modelului a fost definitivata, alte modele MCO-19M-PE au fost de asemenea alese. Acestea au inclus combinatia ideala de tehnologii care sa asigure cele mai inalte nivele de control al mediului si de decontaminare.

Monitorizarea atenta si controlul nivelului de dioxid de carbon in interiorul incubatoarelor MCO-19M-PE sunt cruciale pentru cresterea cu succes a celulelor. Rolul CO2 este de a asigura mentinerea mediului la un pH fiziologic necesar de 7,2 – 7,4.

La universitatea din Maastricht, sistemul de control al CO2 incorporat in seria de incubatoare MCO-19 furnizeaza nivelul de acuratete necesar datorita utilizarii unui detector dual cu o singura raza. Acesta permite reglajul CO2 in domeniul 0-20%. Pentru o calibrare continua, un sensor ceramic compara cele doua lungimi de unda, masura si referinta.

Nivelul cat mai scazut de O2 este foarte important pentru culturi. Acest control se face cu un sensor de O2 pe baza de zirconiu, proiectat special sa monitorizeze nivele sub-ambientale de O2, de la 1 la 18%. In completare, controlul electronic PID mentine un nivel inalt de acuratete prin pastrarea temperaturii si a concentratilor de gaz pe toata gama de operare.

Stabilitatea temperaturii este obtinuta prin sistemul patentat de Panasonic - Incalzire Directa si Manta de Aer combinat cu spuma densa de izolare folosita in constructia incubatoarelor. Aceasta protejeaza impotriva condensarii si ajuta la diminuarea impactului fluctuatiilor de temperatura ambientala asupra interiorului incubatorului. Ventilatoare cu functionare moderata uniformizeaza temperatura in toate culturile din interiorul incubatorului, indiferent de pozitie, acest lucru fiind un beneficiu imens adus proiectului, deoarece mii de probe individuale au fost cultivate in acelasi timp.

Sistemele de decontaminare sunt necesare pentru a proteja culturile celulare. Pentru a elimina orice contaminant patruns pe calea aerului, dar si alti contaminanti ce s-ar putea afla in tava cu apa, incubatoarele MCO-19M-PE sunt dotate cu o lampa UV, cu o radiatie cu spectru ingust ce nu produce ozon. Aceasta porneste automat pentru o perioada determinata dupa fiecare deschidere a usii incubatorului, aducand securitate suplimentara culturilor celulare. In completare, toate suprafetele interioare ale incubatorului sunt construite dintr-un aliaj special de otel inoxidabil imbogatit in cupru (InCu saFe®), oferind protectie constanta impotriva germenilor, iar in combinatie cu lampa UV (SafeCell® UV lamp) previn cresterea de mucegai, fungi si bacterii.

  1. The State of Food and Agriculture: Livestock in the balance. Food and Agriculture Organization Of the United Nations, Rome, 2009 (http://www.fao.org/docrep/012/i0680e/i0680e.pdf)

Caracteristici, beneficii si avantaje ale seriei de incubatoare MCO-19

Ce este Ce face De ce este important

DHA

Sistem patentat - Incalzire Directa si Manta de Aer

Trei rezistente independent controlate si constructia cu manta de aer cresc stabilitatea temperaturii

Furnizeaza control de temperatura de inalta precizie, uniform si cu restabilire rapida a parametrilor dupa deschiderea usii ce optimizeaza cultivarea celulelor

Senzor dual de CO2 cu infrarosu

Senzor solid de infrarosu cu ajustare continua a nivelului de zero asigura rapid restabilirea concentratiei de CO2. Sistemul nu are nicio pompa si nicio parte in miscare.

Reduce efectul temperaturii asupra masuratorilor de CO2 in timpul si dupa deschiderea usii pentru un control impecabil si un mediu de cultura stabil. Nu sunt parti in miscare ceea ce asigura un nivel inalt de stabilitate.

PID (Control Proportional, Integrat si Diferential)

Controleaza in mod precis temperatura si CO2

Controlul exact al temperaturii si CO2 in interiorul camerei asigura o performanta extraordinara si rezultate optime.

InCu saFe®

Otel inoxidabil imbogatit in cupru ofera protectie impotriva germenilor

Protejeaza culturile celulare prin eliminarea contaminarilor de pe suprafete si reduc efectul contaminantilor pe calea aerului prezenti in atmosfera

Sistem de decontaminare cu H2O2 (optional)

Decontaminare foarte rapida folosind vapori de apa oxigenata (ciclu de 3 ore)

Decontaminare cu timp scurt cu documentare, cu siguranta completa si fara impact asupra echipamentelor adiacente sau a mediului (in combinatie cu lampa de UV).

Varianta integrala a articolului o puteti citi in editia tiparita Info Nitech Septembrie 2014.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site