Romana | English
   
 Botezul european! 
Info Nitech » Ianuarie 2007 » Botezul european!

Tot romanul stie, inainte de ziua celui mai important nume de sarbatorit, Sf. Ioan, este Boboteaza. De data aceasta nu numai fetele de maritat au pus busuioc sub perna, ci intreg poporul, sa vedem ce Fat-Frumos ne va harazi viitorul european. Si cum noua ne place sa visam frumos, am vazut cat e cerul si pamantul partea cea plina a paharului. Vom intoarce banii cu lopata, vecinii europeni ne vor primi cu friptura si vin rosu la masa, drumurile vor fi «pista de aterizare», salariile indestulatoare si copiii vor avea un viitor stralucit.

In mare masura, poate, asa este, cu un mic amendament. Parca a venit, ca intotdeauna la noi anotimpul iarna, prea repede si ne-a cam prins cu pantalonasii un pic in vine si fara pampersi de schimb. Pe acest inceput de an ne dam seama ca multe lucruri obligatorii in Europa, la noi nu sunt reglementate inca, iar noile reglementari sunt contrare spiritului comunitar.

Ca intotdeauna, incercam sa ne carpim un pic pantalonii, dar de data asta nu mai tine. Este o vorba din popor: «Nu poti fi si popa si hot». Sa fii european inseamna sa respecti «statul» iar «statul» sa-ti rasplateasca buna credinta si spiritul civic. Daca tu nu pacalesti comunitatea, nimeni nu are dreptul sa triseze in raport cu tine.

Pentru a razbate intr-o lume intr-adevar libera, cu bine dar si foarte multe rele, trebuie sa fim mult mai pregatiti. Decontul european va fi facut, probabil, in 3-4 ani. Numai de noi, de darzenia si vointa noastra de nu fi in spate, depinde unde vom ajunge in aceasta competitie.

Ca intotdeauna, primii 100 m conteaza. Daca pornesti bine, optimist, ai si rezultate, altfel vezi lumea. Daca vom incerca sa promovam munca, cu tot ce implica ea, vom avea o viata mai buna, dar, atentie, nu neaparat linistita. Asa ca, va doresc putere de munca si sanatate!

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site