Romana | English
   
 Gerhardt - verificarea/validarea metodelor de lucru 
Info Nitech » Gerhardt - verificarea/validarea metodelor de lucru » Gerhardt - verificarea/validarea metodelor de lucru

In afara de producerea de echipamente de laborator, compania Gerhardt acorda o atentie deosebita verificarii/validarii diferitelor metode (ISO, AOAC etc.) pe echipamentele produse, dar si realizarii unor metode proprii de analiza.

Procesele de verificare/validare au fost efectuate pe toate echipamentele cu functionare automata (grasime, proteina, fibra si hidoliza).

Determinarea continutului total de grasime este o analiza importanta in industria alimentara. In cazul in care acizii grasi sint legati de gliceride, steri sau fosfolipide este necesara o hidroliza. Metodele clasice de hidroliza sunt laborioase si necesita mult timp. Din acest motiv reproductibilitatea poate varia in functie de tipul probei analizate.

Gerhardt a introdus pe piata primul sistem de hidroliza automat - Hydrotherm. In combinatie cu sistemul Soxtherm (sistem automat de extractie al grasimilor), determinarea continutului de grasime pentru anumite tipuri de produse devine un proces automat.

Pentru verificarea sistemului Hydrotherm/Soxtherm s-a ales metoda AOAC 922.06. A fost analizata o proba standard (NIST) folosind ambele metode, iar rezultatele obtinute au fost echivalente.

In plus au fost analizate 21 de produse diferite (branza, supe, sosuri etc.), iar rezultatele obtinute au avut o buna repetabilitate, productivitatea si gama larga de produse recomandand sistemul Hydrotherm.

O alta preocupare a specialistilor Gerhardt este perfectionarea metodelor de analiza in conformitate cu normele europene referitoare la reziduuri.

Din aproape toate analizele de laborator rezulta reziduuri mai mult sau mai putin poluante. Acestea duc inevitabil la cresterea costului analizei respective.

Un exemplu este determinarea azotului total folosind metoda Dumas.

Metoda presupune arderea probei folosind oxigen de inalta puritate, apoi indepartarea excesului folosind un catalizator pe baza de Cu.

O cantitate mai mare de proba presupune un consum mai mare de oxigen, iar daca volumul necesar arderii nu este calculat corespunzator, acest lucru duce la epuizarea rapida a catalizatorului si la un consum prea mare de gaz de inalta puritate.

Modalitatea asupra careia s-au oprit cei de la Gerhardt de a reduce costurile aferente acestei analize este una simpla: un grad cat mai ridicat de omogenizare al probei. In acest fel consumul de gaz poate fi optimizat, fapt ce determina un consum mai redus de oxigen si o durata de viata mai lunga (tradus in mai multe probe) pentru catalizator.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site