Romana | English
   
 Interviu acordat de doamna Emanuela Soresini 
Info Nitech » Februarie 2010 » Interviu acordat de doamna Emanuela Soresini
Salt la pagina:
Pagina 2 / 3

BIO-DEV - Organizator international de Scheme de testare a competentei in laboratoarele clinice

Stimata doamna EMANUELA SORESINI,  BIO-DEV are aproape 20 de ani de traditie in organizarea schemelor de intercomparare de control extern international.  Ne puteti oferi o carte de vizita a companiei dumneavoastre?
Bio-dev a fost infiintata in anul 1990, avand ca obiect unic de activitate Programele de Control Extern de Calitate: Schemele de Evaluare pentru Control Extern si Control Intra-Inter Laboratoare. Bio-Dev a obtinut certificarile ISO 9001:2000 si ISO 13485:2004 si lucreaza in conformitate cu ISO Guide 43 -1 si ILAC-G13 2000 ca Organizator de Scheme de Evaluare pentru Control Extern.
Datorita sprijinului D-lui Dr. Alain Leblanc, fondatorul Schemelor de Evaluare pentru Control Extern National din Franta, Bio-Dev a realizat o importanta colaborare cu A.S.S.A.P.S. (Agentia franceza de securitate sanitara a produselor de sanatate).
Organizarea si dezvoltarea serviciilor Bio-Dev sunt bazate pe sugestiile D-lui Leblanc, care au devenit un punct de referinta organizatoric si stiintific foarte important.
In Aprilie 1995, Bio-Dev a obtinut validarea Auditului acreditat la nivel european, avandu-l ca coordonator tehnic, stiintific si logistic pe Dr. Pharm J. C. Libeer – Belgia, in conformitate cu cerintele  EQAS (Scheme de Evaluare pentru Control Extern).
Bio-Dev, prin reprezentantul sau, este membru activ al EQALM (Comitetul European pentru Programele de Asigurare a Calitatii Externe in Laboratoarele Medicale): European Committee for External Quality Assurance Programmes in Laboratory Medicine): actualul presedinte este Dr Pharm J. C. Libeer. Totodata, Bio-Dev participa activ impreuna cu grupuri de lucru in domeniul hematologiei si microbiologiei, pentru a defini standardele europene pentru produse si metodele de evaluare statistica.
Din 2000, Bio-Dev este deasemenea membru activ al Comitetului National pentru Standarde in Laboratorul Clinic, (CLSI), nu doar pentru a continua actualizarea standardelor in diagnostic aprobate deja, cat si pentru a contribui la formularea unora noi, care sunt supuse periodic validarii de catre membrii activi.
Din 2009, Bio-Dev este membru al ACS (Societatea Americana de Chimie).
Programele Bio-Dev EQAS sunt recunoscute de EPTIS (Sistemul Informational de testare a Competentei din intreaga lume).
In virtutea colaborarii cu furnizori internationali de  Scheme de Evaluare pentru Control Extern, Bio-Dev garanteaza participantilor sai o semnificatie statistica la nivel inalt, pentru grupuri omogene cu referinta la metode, sisteme si reactivi.
Bio-Dev, pentru a garanta tuturor laboratoarelor participante un profil stiintific,  colaboreaza pentru suport si sfaturi cu un Comitet Stiintific, alcatuit din experti din diferite sectoare ale laboratoarelor medicale.

Care sunt atuuri-le firmei dumneavoastre si cum va castigati clientii?
Este obligatoriu sa se lucreze in conformitate cu toate cerintele actuale, iar Bio-Dev lucreaza in conformitate cu aceste standarde si cerinte. Programele noastre EQAS acopera in intregime toate sectoarele laboratoarelor medicale, iar seriozitatea si promptitudinea in relatia cu clientii este foarte importanta pentru noi.

Va rugam sa ne spuneti cateva cuvinte despre raportul statistic pe care il emite firma dumneavoastra in urma evaluarii rezultatelor si care este numarul de laboratoare ce participa la programele dvs. de control extern?
Raportul statistic emis de Bio-Dev in urma rezultatelor primite de la participanti, cuprinde atat reprezentari grafice (histograme, diagrame Youden, graficele Stewhart) cat si prezentari ale indexului statistic (deviatii standard, CV, scorul Z).
Mai mult de 2000 de laboratoare participa la programele EQAS organizate de Bio-Dev, din diferite sectoare de activitate ale laboratoarelor medicale.

Sunteti activi pe piata din Romania de cativa ani. Ati putea face o comparatie intre Romania inainte de integrarea in UE  si Romania la momentul integrarii in UE?
Beneficiile in Romania au aparut datorita imbunatatirii performantelor in laboratoarele medicale nu numai datorita intrarii Romaniei in UE, ci si prin introducerea sistemelor de diagnostic de ultima generatie in EQAS.

Ce parere aveti despre debutul colaborarii cu Nitech Medical, ca distribuitor exclusiv al produselor Bio-Dev pe piata romaneasca?
Cred ca relatia de afaceri cu Nitech va fi un succes pentru ambele parti si datorita numarului mare de clienti Nitech cu care se colaboreaza foarte bine pe partea de sisteme de diagnostic (aparatura, reactivi si consumabile).

Credem ca pregatirea specialistilor este foarte importanta in acest domeniu. Ce ne puteti spune despre programele dvs. anuale de pregatire?
Organizam anual cursuri de pregatire pentru partenerii nostri externi.
Pregatim documentatii, prezentari si demonstratii cu softul din website-ul Bio-Dev. Noi credem ca demonstratiile sunt foarte importante pentru ca este cel mai bun mod de a vedea cum functioneaza un soft de intercomparare. Prezentarile si demonstratiile sunt sustinute de cei mai buni specialisti ai nostri.
La cerere, putem trimite specialistii nostri sa tina cursuri de pregatire direct la sediul distribuitorilor.

Cum vedeti dezvoltarea firmei Bio-Dev in viitor? Veti continua sa comercializati aceeasi gama de produse sau doriti sa acoperiti si noi domenii? In aces caz, care ar fi acestea?
Vom continua sa comercializam aceeasi gama de produse, deoarece Bio-Dev, in conformitate cu  ISO 14136 are ca obiect unic de activitate organizarea Programelor de Control Extern de Calitate: Schemele de Evaluare pentru Control Extern si Control Intra-Inter Laboratoare. Totodata venim in intampinarea cerintelor actuale de pe piata si aducem imbunatatiri continue sistemului si programelor oferite clientilor.

Doamna EMANUELA SORESINI va multumim foarte mult pentru acest interviu

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site