Romana | English
   
 Analize TOC/TN fara limite 
Info Nitech » Februarie 2009 » Analize TOC/TN fara limite
Salt la pagina:
Pagina 2 / 3

Echipamentele TOC produse de firma germana Elementar pot analiza orice fel de probe de apa, de la probe farmaceutice pina la ape reziduale si namoluri.Toate analizoarele TOC produse de Elementar folosesc tehnici inovatoare de protectie a catalizatorului, pentru a asigura functionarea stabila in timp indelungat si cu mentenanta redusa.

Volumul de proba analizat variaza de la 3µl pana la 2 ml.

Control si software de ultima generatie

Functionarea varioTOC cube se bazeaza pe componente de microelectronica de inalta fiabilitate. Debitul de gaz, presiunea sunt monitorizate si controlate digital astfel ca orice problema aparuta in timpul analizei este identificata si afisata operatorului.

Stabilitate pe termen lung

VarioTOC cube este destinat utilizarii pe termen lung, fara inteventii de mentenanta complicate. Atat catalizatorul cat si tubul de combustie sunt protejate impotriva contaminarii si distrugerii premature. Pe temen mediu si lung analizorul firmei Elementar se dovedeste a fi profitabil datorita costurilor reduse ale consumabilelor si per analiza efectuata.

De peste 30 de ani firma Elementar din Germania este pionier in domeniul analizei TOC-ului prin metoda combustiei la temperaturi inalte. Metoda ofera o multitudine de avantaje in comparatie cu metodele de digestie in ultra-violet sau cu metodele chimice de analiza umeda (de ex. COD). Dintre acestea mentionam:

  • timpul/durata de analiza este de 2-3 minute in comparatie cu 1.5 ore in cazul COD;
  • operare usoara, protejand mediul inconjurator, fara pierderi de acizi concentrati, agenti de oxidare sau alte chimicale agresive sau periculoase;
  • 100% determinarea carbonului din probe cu diverse matrice sau continut ridicat de saruri;
  • analiza simultana a azotului total (TN) si TOC printr-o singura injectare a volumului de proba;
  • operare complet automata cu cele mai mici costuri per analiza.

Vario TOC cube este un nou analizor pentru determinarea tuturor probelor de apa: apa ultrapura, apa potabila, apa menajera, suspensii sau solide.

Conceptul de baza in analiza TOC pentru toate tipurile de proba il constituie oxidarea carbonului legat la CO2. Proba lichida este direct injectata intr-un tub de combustie la 900o C in prezenta oxigenului sau a aerului sintetic ca si gaz purtator. Probele solide sunt cantarite si apoi introduse prin intermediul unei bile valva. Gazul format este uscat, stabilizat din punct de vedere al debitului si apoi masurat intr-o celula IR. In functie de semnalul de CO2 detectat, se poate masura cantitatea de carbon total din proba (TC=total carbon).

Carbonul anorganic (TIC) poate fi masurat automat prin acidularea probei urmata de detectia CO2 format. Din ecuatia TC=TIC+TOC se poate determina continutul de carbon organic total din proba. Totodata din aceeasi proba se poate determina si continutul de azot legat (TN) prin metoda electrochimica (senzitivitate medie) sau chemiluminiscenta (senzitivitate mare).

Fara limitari in analiza probelor

Temperatura de oxidare de pana la 12000C sau chiar temporar 18000C asigura transformarea completa a carbonului in CO2 astfel ca aparatul varioTOC cube poate sa analizeze probe cu diferite matrice incluse.

Performante analitice deosebite

Toti parametrii cum ar fi: TOC (carbon organic total), TIC (carbon anorganic total), TC (carbonul total), NPOC (carbon organic nonpurjabil), POC (carbon organic purjabil), DOC (carbon organic dizolvat) si TNb (azot total legat) pot fi determinati cu aparatul Elementar varioTOC cube. Domeniul de analiza este cuprins intre valori la nivel de ppb pana la 60 000 ppm. Este aparatul cu cel mai extins domeniu de analiza fara nici un fel de modificari hardware. Timpul de analiza pentru TC este de 3 minute.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site