Romana | English
   
 Despre mobilierul de laborator 
Info Nitech » Despre mobilierul de laborator » Despre mobilierul de laborator

1. Ergonomia activitatii de laborator – sa facem laboratorul un loc functional dar si frumos

Datorita conditiilor speciale de lucru in laborator si a aparaturii masive, acest loc este unul tehnic si impersonal, mai degraba decat inspirativ si tonic. Un spatiu tehnic si lipsit de personalitate poate fi  in acelasi timp un spatiu dinamic si prietenos  – ergonomie pentru “corp si minte”.

2. Space-planningul inainte de amenajarea unui laborator: interventia unei echipe cu experienta

Cea mai buna solutie de transformare a unui spatiu rezulta din mixarea ideilor utilizatorului si indrumarile unei echipe avizate, cu experienta in mobilarea si echiparea laboratoarelor.

Nimeni nu poate cunoaste mai bine conditiile necesare desfasurarii unei activitati corecte in cadrul unui laborator, decat insusi personalul angajat. De cele mai multe ori exista o directie clara de urmat, utilizatorul stie care ar trebui sa fie rezultatul final, iar atunci cand se pune problema mobilarii, reamenajarii sau completarii cu mobilier ori echipamente  exista deja un necesar configurat de piese de mobilier sau aparatura. Aceasta lista nu poate fi confundata insa cu un proiect de amenajare – personalul din laborator cunoaste foarte bine activitatea in sine, de cele mai multe ori are niste idei deja formate in ceea ce priveste aparatura, intelege nevoia unui mobilier care sa sustina/acomodeze respectivele aparate si cam atat. Optimizarea spatiului, respectarea normelor de ergonomie intr-un laborator sau spatiu de analize (reglementata de altfel  printr-un standard european), alegerea materialelor corespunzatoare (in colectia e-Laborator exista 10 variante distincte doar pentru tipul de blat) si incadrarea intr-un buget impus sau pre-estimat ar trebui sa cada insa in sarcina unor specialisti – solutia finala fiind agreata de beneficiar sau de reprezentantii sai.

De ce ar mai fi necesara interventia altcuiva?

O echipa de arhitecti poate avea o viziune diferita de a utilizatorului. Acestia pot contribui cu idei foarte bune pentru eficientizarea conditiilor de lucru: dimensionare, amplasare, economisire a spatiului, crearea ambientului optim pentru maximizarea productivitatii personalului. Recomandarile acestora vor urma indicatiile utilizatorului si vor imbogati solutia tehnica prin experienta si cunostinte solide de ergonomie.

3. Mobilierul de laborator – produs (si) romanesc

Multa vreme personalul din laboratoare a fost obisnuit ca echipamentele si dotarile laboratorului sa fie exclusiv produse de import din mai multe motive (calitate, fiabilitate, estetica sau, cel mai important, faptul ca nu existau producatori romani de astfel de produse). In mare parte, aceasta idee esta valabila si astazi, in sensul ca din totalul investitiilor intr-un laborator, cea mai mare valoare tot echipamentele de import o au. De cativa ani insa, incercam sa schimbam aceste convingeri in ceea ce priveste mobilierul de laborator. A fost si este in continuare un proces greu si anevoios, intrucat trebuie sa ne aliniem la nivelul calitativ al unor producatori europeni cu experienta considerabila in acest domeniu, dar constatam cu placere ca ne bucuram de sustinerea clientilor nostri din ce in ce mai mult. Acestia au inteles ca materialele care intra in realizarea acestui tip de mobilier sunt similare in multe dintre cazuri, daca nu identice, ca respectam o serie de standarde europene de productie de stricta importanta in activitatea de laborator si, in plus, avem si o anume flexibilitate in alegerea solutiilor si a finisajelor, in crearea de produse personalizate si in materie de termene de executie si livrare. Oferim consultanta in amenajare inca din primii pasi ai proiectului, de la stadiul de schite/planuri/sectiuni si pana la receptia finala a unui laborator complet functional. Este mult mai greu de trecut prin atatea etape de modificari/ajustari ale proiectului general, diverse propuneri cromatice si idei de amplasare a pieselor, in colaborare cu un partener extern, care isi limiteaza activitatea la furnizare/distributie si atat. Nu de putine ori am dezvoltat proiecte foarte complexe in care intra, pe langa mobilierul propriu-zis, notiuni de ventilatie/exhaustare, instalatii sanitare si electrice, dispunerea in laborator a aparaturii, etc – in constructia unui nou laborator aceste servicii conexe sunt extrem de importante si binevenite.

Ramane in sarcina noastra sa devenim cat mai vizibili pe aceasta piata si sa lucram in continuu la diversificarea si dezvoltarea colectiei si solutiilor, devreme ce publicul romanesc este foarte receptiv la propunerile noastre.

4. Concluziile anului 2014 – noutati in gama de produse - Nisa chimica cu exhaustare: nasterea si evolutia unui produs economic si eficient

Inca din 2012, cand am inceput sa primim cereri tot mai dese in acest sens, am inceput lucrul la acest produs   – scopul principal a fost acela de a reduce pe cat posibil costurile acestuia, insa cu respectarea stricta a specificatiilor tehnice universal solicitate si a functionalitatii (in speta a normativului EN 14175 -Requirements for Fume Cupboards) pe de-o parte si totodata am urmarit integrarea unui astfel de element intr-un ambient de lucru echipat cu alte piese din colectia noastra. Am tinut cu alte cuvinte ca nisele noastre chimice sa fie si o noutate si o extensie a prezentului catalog.

Ansamblul de elemente si accesorii care urmau sa compuna nisa chimica a suferit cateva modificari pana la varianta de standard, iar toate modificarile de la acea prima varianta standard au fost operate numai in sensul cresterii calitative si estetice, si in principal ca raspuns la observatiile primilor utilizatori care au privit cu incredere acest produs.

La momentul actual nisa chimica pe care o propunem se situeaza in functie de nivelul de accesorizare/echipare undeva in segmentul mediu-inalt al pietei de profil, face obiectul unei oferte extrem de competitive, fiind unul dintre cele mai solicitate si fiabile produse e-Laborator. Sunt deja cateva zeci de unitati distribuite in tara si in Republica Moldova, iar problemele si interventiile in perioada de garantie si post-garantie sunt minime, lucru foarte imbucurator.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site