Romana | English
   
 Prezentare: Bernd Nopper - STRABAG Environmental Technology 
Info Nitech » Decembrie 2010 » Prezentare: Bernd Nopper - STRABAG Environmental Technology
Salt la pagina:
Pagina 3 / 4

1. Prezentare Bernd Nopper:

Varsta: 50
Casatorit
Inginer mecanic
Nationalitate: Germana

2. Va rugam sa ne enumerati proiectele pe care le-ati manageriat de-a lungul activitatii dvs.

Cateva dintre proiectele la care am lucrat in ultimii 20 de ani sunt:
Diverse statii de tratare a apelor uzate, demineralizate si industriale in Germania.
Statia de tratare a apei demineralizate, Amata Bang Pakong, TAILANDA
Statia de tratare a apei demineralizate, King's Lynn, ANGLIA
Condensate Polishing Plant, Rizhao, CHINA
Statia de tratare a apei demineralizate, Didcot, ANGLIA
Statia de tratare a apei demineralizate, Rayong, TAILANDA
Statia de tratare a apei demineralizate, Linkou, TAIWAN
Statia de tratare a apei demineralizate, Cuiaba, BRAZILIA
Statia de tratare a apei demineralizate, Taranaki, NOUA ZEELANDA
Statia de tratare a apei uzate, Tabriz, IRAN, 1.200.000 PE
Statia de tratare a apei potabile, Miandoap, IRAN, capacitate 4,5 m3/s
Statia de tratare a apei uzate, Kayseri, TURCIA, 800.000 PE
Statia de tratare a apei uzate, Algiers, ALGERIA, 1.400.000 PE
Statia de tratare a apei uzate, Resita, ROMANIA, 100.000 PE

3. De cand sunteti in Romania? Care este parerea dvs. despre tara noastra?

Sunt aici din noiembrie 2008, de cand a demarat proiectul Statiei de tratare a apei uzate de la Resita. Romania este o tara frumoasa, cu o multime de locuri care merita vazute. Pentru mine a fost cu atat mai interesant cu cat am gasit destule legaturi cu poporul german in zona aceasta a Resitei.
Am cunoscut foarte multi oameni amabili si a fost o adevarata placere colaborarea cu cei de aici, atat cu cei din reprezentanta romana a STRABAG cat si cu toti ceilalti implicati in acest proiect - de la reprezentantii beneficiarului AQUACARAS si pana la cei ai subcontractantilor nostri.
Bineinteles ca mai sunt multe de facut in Romania, dar sunt convins ca nu va mai trece prea mult timp pana cand veti deveni un membru cu drepturi depline al Comunitatii Europene.

4. Care este stadiul actual al Proiectului ISPA Statia de tratare a apei uzate din Resita si ce aveti planificat pentru 2011?

Proiectul este finalizat si a fost receptionat de beneficiar la sfarsitul lui octombrie 2010. Acest proiect a fost derulat in doar 19 luni de lucru efectiv, inclusiv punerea in functiune, testarea si predarea lui.
In acest moment nu este sigur ce proiect voi coordona anul viitor, aceste aspecte se vor decide in urmatoarele saptamani.

5. De-a lungul indelungatei dvs. activitati ca manager de proiect ati fost implicat in numeroase proiecte de mare anvergura. Care considerati ca este particularitatea proiectului Statiei de tratare a apei uzate din Resita?

Statia de tratare apei uzate din resita este un proiect de reabilitare care a fost executat in paralel cu functionarea vechii statii de tratare. Proiectele de genul acesta sunt intotdeauna o provocare deoarece operatiunea de tratare a structurilor existente trebuie mentinuta in functiune. Ca urmare, acestea necesita un timp de planificare mult mai detaliat precum si diverse masuri temporare.

6. Ati terminat acest proiect la timp. Cum ati reusit? Care este secretul unui manager de proiect?

Nu este nici un secret. Ca si manager de proiect trebuie sa formezi o echipa deoarece rezultatul este intotdeauna un produs al echipei. Bineinteles ca este foarte importanta si crearea unei anumite atmosfere de lucru, in care cei implicati sa lucreze cu placere, sa existe un mediu de incredere, astfel incat randamentul si dorinta de a reusi sa creasca automat.
Un alt aspect important pentru un manager de proiect il reprezinta relatia cu beneficiarul si consultantul. Este datoria managerului de proiect sa convinga beneficiarul si consultantul de priceperea echipei si a companiei din care face parte. Este esential sa-i demonstreze beneficiarului ca a ales antrepenorul potrivit pentru a construi o statie economica, eficienta si de cea mai buna calitate, astfel incat, la finalizarea proiectului, beneficiarul va fi multumit.
In cazul particular al acestui proiect, finalizarea acestuia este de asemenea un rezultat al colaborarii deosebit de fructuoase cu beneficiarul Aquacaras si consultantul Louis Berger.
Odata cu finalizarea acestui proiect, STRABAG isi reconfirma pozitia puternica din acest domeniu, oferind suport complet de-a lungul derularii intregului proiect si permitand construirea acestei statii de cea mai inalta calitate intr-un timp foarte scurt.

7. Cum caracterizati colaborarea cu firmele romanesti implicate in acest proiect?

In acest proiect au fost implicati foarte multi furnizori si subcontractanti reprezentand diverse societati romanesti.
Colaboarea cu acestia - foarte buna cu unii, cu altii au mai aparut si diverse probleme. Oricum, problemele au fost definite si alocate. Acolo unde a fost nevoie s-au folosit clauzele contractuale in scopul de a asigura o executie fara intarziere. Dar, in general, pot caracteriza colaborarea cu majoritatea subcontractantilor si furnizorilor ca fiind una buna. Aceasta este o chestiune de incredere si corectitudine.

8. Cum descrieti colaborarea cu NITECH?

In cadrul proiectului de la Resita, NITECH a furnizat mobilierul si echipamentul de laborator precum si unitati de prelevare automata.
Am avut o colaborare excelenta si un suport deosebit din partea firmei NITECH, in particular a reprezentantului firmei, de-a lungul intregului proces de stabilire a echipamentului potrivit, de oferire de clarificari tehnice beneficiarului si consultantului, a instalarii, punerii in functiune a echipamentului si a instruirii personalului beneficiarului.
NITECH a furnizat echipament de inalta calitate la un pret rezonabil si a respectat termenele contractuale fara nici o exceptie.
A fost o placere pentru noi, in particular pentru mine ca manager de proiect, sa colaborez cu firma NITECH la acest proiect.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site