Romana | English
   
 Interviu - sef Laborator Central Aquacaras SA Resita 
Info Nitech » Decembrie 2010 » Interviu - sef Laborator Central Aquacaras SA Resita
Salt la pagina:
Pagina 1 / 4

Nu este cel mai important lucru prezentarea Claudia Boloca - sef Laborator Central Aquacaras. In cateva cuvinte: inginera chimista, absolventa a Facultatii de Chimie Industriala Timisoara, coordonatoarea Laboratorului Central Aquacaras din 2006.

1. Ce reprezinta investitia ISPA pentru judetul Caras-Severin si compania judeteana Aquacaras?

Atat pentru Caras-Severin cat si pentru Aquacaras investitia ISPA este un “pas foarte mare si important”. O statie de epurare noua si o uzina de apa noua nu este putin lucru si nu multe companii de apa din tara au beneficiat de un astfel de sprijin.

2. Ar fi reusit Aquacaras singura sa demareze o asemenea investitie?

Investitia ISPA a fost valoare totala de 65.692.809,78 euro cuprinzand pe langa reabilitarea statiei de epurare, a uzinei de apa si reabilitarea retelelor de apa din Resita si din celelalte 7 exploatari: Caransebes, Baile Herculane, Bocsa, Oravita, Anina, Moldova Noua si Otelu Rosu. Adevarul este ca o investitie de o asemenea amploare nu ar fi putut fi demarata doar de Aquacaras.

3. Stim ca statia de epurare a apelor uzate a suferit reabilitari. Care este rolul laboratorului pe care il conduceti in aceasta structura?

Laboratorul Central Aquacaras pe care eu il coordonez are in structura lui mai multe compartimente, printre care si compartimentul de analize fizico-chimice si biologice apa uzata/apa epurata Resita care monitorizeaza procesul de tratare al apei uzate care intra in statia de epurare, verifica calitatea apei epurate care se deverseaza in Barzava si totodata monitorizeaza apa deversata de agentii economici in reteaua de canalizare.

4. Descrieti-ne, va rugam activitatea laboratorului dumneavoastra. Care sunt analizele specifice pe care le efectuati?

In cateva cuvinte putem spune ca in cadrul laboratorului nostru se determina urmatorii parametrii fizico-chimici pentru apa uzata si apa epurata: nitriti, nitrati, azot total, amoniu, suspensii, reziduu, CBO5, CCOCr, fosfor total, cloruri, pH si pentru namoluri: volumul de namol, viteza de sedimentare, suspensii, substante volatile, reziduu la calcinare.

5. In acest context, care considerati ca este rolul firmelor care ofera servicii si aparatura de laborator?

Firmele care ofera servicii si aparatura sunt colaboratorii principali pentru un laborator. In functie de colaborarea pe care o au firmele cu laboratorul depinde achizitionarea de echipamente, de mobilier, depinde desfasurarea unei licitatii si multe altele.

6. Cum caracterizati colaborarea cu compania Nitech?

Laboratorul Central Aquacaras are o colaborare cu compania Nitech de aproximativ 4 ani, o colaborarea din punctul nostru de vedere foarte buna, cu raspuns prompt la toate solicitarile noastre si cu servicii de calitate din partea Nitech.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site