Romana | English
   
 Pro si contra 
Info Nitech » August 2006 » Pro si contra

In viata noasta cea de toate zilele ne place sa ne admiram succesele si de asemenea sa gasim pentru greselile noastre alti tapi ispasitori. Trebuie sa recunoastem ca totul in viata este pana la urma o anumita „alegere” pe care ai facut-o la momentul respectiv si fa tot posibilul sa-ti asumi aceasta „responsabilitate”.

Copii fiind ne-am ales prietenii de joaca si in anumite momente ne suparam pe te miri ce. Apoi ne-am ales prima bicicleta, liceul, noii prieteni, locul unde ne vom petrece vacantele. Nu intotdeauna totul a fost perfect, dar, sigur a fost optiunea noastra.

Timpul a trecut si am ales facultatea cu tot ce implica. Poate dupa un an ne dam seama ca era mai bine alta specialitate, dar nu da vina pe parinti, asuma-ti optiunea. A sosit vremea sa te casatoresti asa ca ai pus ochii pe jumatatea ta. Nu te-a obligat nimeni asa ca daca doamna iti mai trage un facalete, nu da vina pe soacra, chiar daca pe ea n-ai ales-o.

La fel se intampla si cu serviciul, casa, masina, toate sunt alegerile tale. Pana si in gradina casei trebuie sa alegi: mai mult verde sau mai multa floare, pomi ornamentali sau fructiferi, gazon englezesc sau de munte. Ne place sau nu, tot noi alegem si politicienii ce ne conduc. Dar, toate trebuie sa aiba un numitor comun. Atunci cand alegem nu trebuie sa o facem la intamplare. Intotdeauna nu uita sa pui in balanta argumente pro si contra astfel incat optiunea luata sa aiba argumente si responsabilizare. Daca nu iese intotdeauna bine, nu-i nimic, nu ceda, porneste mecanismul si sigur o sa fie bine.

Si daca tot am trecut de concedii si vine perioada de cumparaturi, daca vreti ceva, va rugam nu uitati cand alegeti sa ne puneti si pe noi in balanta, bineinteles cu argumente pro si contra.

Home  |  Servicii  |  Noutăţi  |  Termeni si conditii  |  Harta site